Blog, noutăți, evenimente

29/01/2019

Internship de marketing

Poți face multe cursuri, o facultate, două chiar. Poți să iei sfaturi de la prieteni, să te înscrii în grupuri de marketeri sau să citești pe bandă rulantă cărți motivaționale. Dar dacă vrei să înveți cu adevărat ce înseamnă marketingul, recomandarea mea e să începi cu un internship la o firmă de marketing. Sigur, ai putea începe cu un job, dar mulți îți vor cere un minim de pricepere și experiență înainte să te plătească… Foarte probabil ca entuziasmul și dorința ta de a învăța să nu fie suficiente pentru a obține măcar un interviu.

Nu trebuie să fii timid, să te blochezi de faptul că nu știi mare lucru sau că nu crezi că te-ar angaja cineva. Din fericire, domeniul ăsta e plin de oameni deschiși la minte, care îți înțeleg problemele și sunt dispuși să stea de vorbă cu tine. Și crede-mă, vei învăța în câteva luni petrecute într-o firmă de marketing cât în ani de zile ca asistent de marketing debutant la o firma mică.

Nu îți pierde vremea pe Bestjobs sau alte platforme de recrutare, care oricum sunt anacronice. Caută firmele de marketing din orașul tău. Pe web, pe Facebook, pe LinkedIn. Nu e complicat, multe dintre ele sunt foarte vizibile. Trimit-le un mail, spune-le ce vrei să înveți și de ce. Ce îți place, ce te bucură, ce te motivează. Vei vedea că pentru mulți contează mai degrabă energia și potențialul tău, nu neapărat experiența. Apoi… apoi vezi cu care dintre ei te potrivești.

Marketeri, Marketing externalizat , , ,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.